Fortuna Sittard bevangen door de hitte: ruime overwinning voor FC Twente

14-08-2022 16:26
87

FC Twente heeft zondagmiddag een probleemloze overwinning geboekt. In de Grolsch Veste werd het 3-0 tegen Fortuna Sittard, dat bevangen leek door de hitte en niets liet zien.

Zondag werd duidelijk dat het elftal vooral fysiek een stuk verder is dan Fortuna, waar veel misging. De ploeg van Sjors Ultee werd al vroeg onder drukgezet en daardoor was het wachten op het eerste doelpunt van Twente. Die viel na 21 minuten spelen. Gijs Smal stond aan de basis van de 1-0 van Ricky van Wolfswinkel, die diepgestuurd werd en Yanick van Osch verschalkte.

Echt spannend werd het nooit in Enschede, ondanks dat de marge slechts één was voor Twente. Dat veranderde voor rust toen Joshua Brenet de score verdubbelde. Ultee bracht Burak Yilmaz na de rust, maar ook hij bracht Fortuna niet de benodigde energie. Fortuna werd op ieder facet afgetroefd en daardoor nam de frustratie steeds meer toe. Spelers keken elkaar weifelend aan en organisatorisch klopte het ook niet altijd. Daarbij moet ook worden gezegd dat niet iedereen fit is.

Nadat Virgil Misidjan na 53 minuten de 3-0 maakte was er geen twijfel meer over wie de wedstrijd zou gaan winnen. Het is dat Twente zelf niet scherp genoeg was, anders had de ploeg van Ron Jans zomaar met een nulletje of vijf van het veld kunnen stappen.

Voor Twente staan nu twee Conference League-wedstrijden tegen Fiorentina op het programma. Fortuna neemt het volgende week thuis op tegen SC Cambuur.