Ajax toont aanvallende wapens en walst over FC Groningen heen

14-08-2022 16:30 Laatste update: 16:35
355

Ajax heeft zondagmiddag in een tropische Johan Cruijff Arena met overtuigende cijfers gewonnen van FC Groningen. Het werd 6-1, mede door een hattrick van Steven Bergwijn.

Zonder de gepasseerde Steven Berghuis en Davy Klaassen, maar met Brian Brobbey en Dusan Tadic begon Ajax uitstekend aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Al in de vierde minuut opende Bergwijn de score: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want een Groningse counter werd vakkundig afgerond door Cyril Ngonge.

Ondanks de gelijke stand was het duidelijk dat Ajax aan het langste eind zou trekken, want de Johan Cruijff Arena veranderde zo nu en dan in een schiettent. Met name Antony had het op zijn heupen. De Braziliaan bekroonde zijn uitstekende eerste helft met een schitterend afstandsschot in de bovenhoek. Nog voor rust werd het ook 3-1: Bergwijn kopte raak.

In de tweede helft ging Bergwijn vrolijk door waar hij gebleven was. De recordaankoop trok naar binnen en vond de verre hoek, achter doelman Michael Verrips: 4-1. Vervolgens werd het ook snel 5-1, want Kenneth Taylor was na zijn goal tegen Fortuna Sittard ook in de tweede speelronde van het seizoen trefzeker.

Ajax-trainer Alfred Schreuder besloot een aantal spelers rust te geven en gunde Lorenzo Lucca zijn debuut. De Italiaanse targetman kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt, maar had het vizier nog niet op scherp staan. Toch werd het nog 6-1: de ingevallen Berghuis zorgde vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord.