Ajax-uitblinker Taylor heeft 'aparte' kwaliteit: 'Het maakt me niet veel uit'

Ajax-uitblinker Taylor heeft 'aparte' kwaliteit: 'Het maakt me niet veel uit'

14 augustus - 17:15
67

Kenneth Taylor is een verhaal apart: de middenvelder van Ajax is tweebenig en schiet het liefst met links, maar dribbelt met rechts. Na afloop van de overtuigende zege op FC Groningen (6-1) noemt hij dat zelf ook 'apart'.

Zowel het rechter- als linkerbeen van Taylor is een wapen. "Ik schiet liever met links dan rechts eerlijk gezegd, maar verder maakt het niet veel uit qua passen, dribbelen of schieten", zegt hij tegen ESPN. "Dat is grappig, want ik dribbel juist liever met rechts. En trucjes doe ik ook liever met rechts. Apart, inderdaad."

Taylor bekroonde zijn tweede basisplaats in de tweede speelronde met zijn tweede goal van het seizoen. Hij houdt spelers als Steven Berghuis, Davy Klaassen en Mohammed Kudus op de bank. "We hebben een hele goede selectie met heel erg veel hele goede spelers. De trainer maakt nu de keuze om mij er in te zetten. Dat kan volgende week zomaar anders zijn, je weet maar nooit", blijft hij nuchter.

"We hebben heel veel grote spelers, dus ik moet het laten zien als ik speel. Wel had ik meer moeten scoren, vind ik. Ik had minimaal twee goals moeten maken. Af en toe was het slordig, maar gelukkig heb ik er in ieder geval één gemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie