Van Bommel blijft met Janssen en debutant Ekkelenkamp winnen in België

14-08-2022 18:11 Laatste update: 18:45
41

Het gaat Mark van Bommel tot nu toe voor de wind in België. Royal Antwerp FC won zondag ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen: 0-1 tegen KAS Eupen.

Antwerp swingde opnieuw niet, maar het was net voldoende om foutloos te blijven in de Jupiler Pro League. Boris Lambert groeide uit tot de schlemiel van de dag: de verdediger van Eupen passeerde zijn eigen doelman op knullige wijze en schonk Van Bommel en co. twaalf minuten voor tijd de zege. In de blessuretijd bleef Antwerp op de been door twee wereldreddingen van Jean Butez.

Vincent Janssen mocht ongeveer een half uur meedoen. Jurgen Ekkelenkamp kreeg iets meer speeltijd van Van Bommel: de middenvelder, overgekomen van Hertha BSC, viel direct na rust in. Antwerp plaatste zich ook al voor de play-offs van de Conference League en heeft nu zeven wedstrijden op rij gewonnen. The Great Old is de enige club in België die nog zonder puntenverlies is.