De Ligt, Mazraoui en Gravenberch zien Bayern München-parel (19) imponeren

14-08-2022 19:50
93

Een nieuwe monsterzege werd het niet, maar Bayern München blijft foutloos in Duitsland. VfL Wolfsburg kreeg Der Rekordmeister niet onder controle: 0-2. Ryan Gravenberch maakte als enige Nederlander minuten.

Bayern München begon vorige week met een imponerende zege op Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt (1-6) en was zondagavond ook veel beter dan Wolfsburg. In de eerste helft werd een doelpunt van Sadio Mané nog afgekeurd, maar de openingstreffer van Jamal Musiala telde wel. Het Duitse toptalent (19) speelde een geweldige wedstrijd en brak de ban met een strak schot: 0-1.

Toen Thomas Müller tien minuten later voor de 2-0 zorgde, was het pleit al voor de rust beslecht. Later werd ook een tweede goal van Mané geannuleerd vanwege buitenspel. Ryan Gravenberch mocht alleen de laatste tien minuten meedoen van Bayern-trainer Julian Nagelsmann. Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui kregen helemaal geen speeltijd en kweekten zitvlees.