Karlsson wil AZ verlaten: Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar

Karlsson wil AZ verlaten: "Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar"

14 augustus - 21:40 Laatste update: 21:55
221

Jesper Karlsson wil AZ verlaten voor een grotere club, maar technisch directeur Max Huiberts hoopt hem juist nog een jaar binnenboord te houden. Sterker nog, een vertrek is 'op dit moment onbespreekbaar'.

Karlsson staat in de concrete belangstelling van het Spaanse Celta de Vigo en sprak in Zweedse media al uit dat hij graag weg wil. "We hebben aangegeven dat we een sterke selectie willen behouden en willen presteren. Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar", zegt Huiberts tegen de NOS.

Het verhaal gaat dat Celta tien miljoen geboden heeft op Karlsson. "Op bedragen die wel of niet geboden worden ga ik niet in. Zij hebben zich een tijdje geleden gemeld bij ons. Ik heb meteen tegen Jesper gezegd dat we hem nog een jaar willen houden. Die boodschap is helder overgekomen en blijft zo", zegt Huiberts. "Ik snap dat dat best lastig is om te horen omdat je altijd een mooie stap wil maken, maar hij moet ook snappen dat we met AZ graag willen presteren. Hij heeft twee goede jaren gehad en als er nog een goed jaar volgt, komen er misschien wel mooiere clubs voor hem."

Tegelijkertijd weet Huiberts dat alles een prijs heeft. "Dat is absoluut zo. Ik zeg ook zeker niet dat alles onbespreekbaar is, maar op dit moment halen wij geen vergelijkbare speler. Toen we Jesper haalden lieten we Idrissi gaan. Dat konden we doen omdat we een vergelijkbare, zo niet betere, speler hadden binnengehaald. Jesper is van grote waarde voor AZ. We hebben hem nodig om onze doelstellingen te behalen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie