AS Roma wint eerste Serie A-wedstrijd, Wijnaldum maakt debuut

14-08-2022 22:36
7

AS Roma heeft zondagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Eenvoudig ging het niet, maar de punten gaan wel mee naar Rome: 0-1. Georginio Wijnaldum maakte in de tweede helt zijn debuut.

Wijnaldum begon op de bank, maar Tonny Vilhena stond bij Salernitana wel in de basis. De middenvelder kwam deze week over van het Spaanse Espanyol. Vilhena zag dat Roma het beste van het spel had en ook de meeste aanspraak op een doelpunt maakte. De goal volgde ook na ruim een half uur spelen. De keeper van Salernitana had geen antwoord op een laag schot van Bryan Cristante.

Noemenswaardigheden waren er in de tweede helft minder. Roma controleerde het spel, maar moest tegelijkertijd waakzaam blijven voor de counter van Salernitana. Roma-trainer José Mourinho bracht Wijnaldum een kwartier voor tijd binnen de lijnen en leek een gouden wissel toegepast te hebben: Wijnaldum scoorde, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Na negentig minuten en een beetje floot de scheidsrechter af.