'Het lijkt of Bergwijn op zeventig à tachtig procent speelt in deze wedstrijden'

'Het lijkt of Bergwijn op zeventig à tachtig procent speelt in deze wedstrijden'

14 augustus - 23:21
110

Mede dankzij Steven Bergwijn zette Ajax een ruime 6-1 overwinning neer tegen FC Groningen. De aanvaller van 31 miljoen is zijn geld vooralsnog dubbel en dwars waard. Pierre van Hooijdonk is dan ook enthousiast over Bergwijn.

"Hij heeft vanaf het begin toegeslagen. Dit is een speler waaraan je kunt zien dat hij een ander niveau gewend is. Met name de eerste goal: hij zette eerst de tegenstander met zijn lichaam weg. Dat kan hier vaker dan in Engeland", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Ibrahim Afellay ziet ook dat het makkelijk gaat bij Bergwijn. "Het lijkt of hij op zeventig à tachtig procent speelt in zulke wedstrijden. Hij heeft zoveel klasse, in de laatste interlands was hij ook de beste bij het Nederlands elftal zonder dat hij veel wedstrijden gespeeld had. Ajax zit in de positie dat ze dit soort spelers kunnen betalen, dit is een speler die je naar een hoger niveau tilt. Hij kan ook in de Champions League het verschil maken."

Ook Antony was een van de smaakmakers om te zien. Commentator Arno Vermeulen noemt hem 'fantastisch' en ook Afellay is enthousiast. "Het is veelzeggend dat ze Bergwijn kunnen halen en Antony kunnen behouden. Wil je stappen maken in de Champions League, heb je dit soort spelers nodig. Het is aan Schreuder om dat te managen en daar wens ik hem alle succes bij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie