Real Madrid krabbelt op en maakt geen fout in eerste competitiewedstrijd

Real Madrid krabbelt op en maakt geen fout in eerste competitiewedstrijd

14 augustus - 23:54 Laatste update: 23:59
12

Real Madrid heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen geen fout gemaakt. Promovendus Almería ging ruim een helft aan de leiding, maar moest alsnog het onderspit delven: 1-2.

Een promovendus heeft in topwedstrijden vaak extra krachten en dat bleek ook tegen Real Madrid zo te zijn. Almería kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong nadat Largie Ramazina na vijf minuten werd weggestuurd en Thibaut Courtois vanaf een meter of zestien passeerde met een geplaatst schot in de benedenhoek. Umar Sadiq (voormalig spits van NAC Breda) was daarna dicht bij de 2-0, terwijl Karim Benzema een megakans op 1-1 liet liggen.

Het liep aanvankelijk maar stroef bij Real Madrid, waar trainer Carlo Ancelotti druk coachend aan de zijlijn stond om de boel waar nodig te repareren. Hij dacht vlak voor rust te kunnen juichen door een doelpunt van Lucas Vázquez, dat vanwege buitenspel werd afgekeurd.

De verdediging van Real Madrid had in de tweede helft de handen vol aan Sadiq, die bij tijd en wijle gevaarlijk was voor Almería. Pas na een uur spelen stelde Real Madrid orde op zaken. Vázquez scoorde en had daarna ook meteen de 1-2 moeten maken. Die viel alsnog via de net ingevallen David Alaba. De Oostenrijker schoot met zijn eerste balcontact een vrije trap schitterend binnen. Daarmee voorkomt Alaba duur puntenverlies in de eerste Primera Division-wedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie