'Plezier in voetbal heb ik hier bij Ajax heel snel teruggevonden, maakt me blij'

'Plezier in voetbal heb ik hier bij Ajax heel snel teruggevonden, maakt me blij'

15 augustus - 07:07
73

Steven Bergwijn heeft zijn plezier in het voetbal weer terug kunnen vinden bij Ajax. De recordaankoop ziet dat hij in een 'fantastisch team' terechtgekomen is. Bergwijn zet collega-aanvaller Antony ook nog in het zonnetje.

Tegen FC Groningen (6-1) was Bergwijn één van de uitblinkers bij Ajax. De Oranje-international maakte de eerste hattrick uit zijn loopbaan. "Het plezier is terug, dat is het belangrijkste", zegt Bergwijn na afloop bij ESPN. "Dat is ook bij het Nederlands elftal gekomen en ik ben hier goed opgevangen. Ik speel weer en heb plezier in de trainingen."

Later vertelt Bergwijn daar op de persconferentie nog wat meer over. "We hebben een fantastisch team met heel veel goede spelers", laat de aanvaller optekenen door Ajax Life. "Het is een luxe dat we zo veel topspelers hebben. Plezier is daarbij het belangrijkste. Ook voor mij. Als je je werk met plezier doet, dan gaat het automatisch goed. Het plezier in voetbal heb ik hier bij Ajax weer heel snel teruggevonden. Dat maakt me wel blij."

Bergwijn werd tegen Groningen uitgeroepen tot Man of the Match, maar zelf zou hij die onderscheiding aan collega Antony geven. "Ik vind het echt prachtig om te zien wat hij allemaal laat zien. Wat Antony doet, zijn dingen die je vroeger op het pleintje deed. Dat is geweldig om naar te kijken. En het is in zijn geval ook nog eens functioneel. Op de training doet hij dit ook, inclusief panna's."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie