Van Hooijdonk ziet Feyenoord-probleem: 'Daar gebeurde helemaal niets'

Van Hooijdonk ziet Feyenoord-probleem: 'Daar gebeurde helemaal niets'

15 augustus - 07:53
130

Volgens Ibrahim Afellay zit Oussama Idrissi 'er nog niet echt lekker in' bij Feyenoord. De voormalig international vindt dat Idrissi zwak inviel tegen sc Heerenveen. Pierre van Hooijdonk stelt dat op de gehele linkervleugel niet goed liep bij Feyenoord.

De Rotterdammers leden zaterdagavond al hun eerste puntenverlies van het seizoen, door doelpuntloos gelijk te spelen tegen Heerenveen. Van Hooijdonk legt de vinger op de zere plek. "Feyenoord heeft aan de linkerkant een probleem: daar gebeurde met Pedersen en Walemark helemaal niks", zegt hij bij Studio Voetbal. "Aan de rechterkant was er wel dreiging met Dilrosun, die een paar goede acties maakte. Het was veel te passief. Om alles bij Pedersen neer te leggen is ook veel te makkelijk. Hij vult een positie op waar Feyenoord niet echt iemand kant en klaar voor heeft."

Volgens Afellay ging het na de invalbeurt van Idrissi niet beter bij Feyenoord op de linkerkant. "Hij zit er nog niet echt lekker in. Idrissi passeerde eigenlijk alleen spelers in de breedte, of hij gaf ballen terug. In dit soort wedstrijden heb je spelers nodig die over hun man heen passeren. Je moet de bal ook gewoon voorgeven. Nu was het allemaal naar binnen en weer terug naar de back of middenvelder. Je moet buitenspelers hebben die iets forceren. Dat deed alleen Dilrosun. Tegen zo'n tegenstander is dat veel te weinig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie