Van Nistelrooij geadviseerd om PSV-opstelling om te gooien: 'Xavi man in vorm'

Van Nistelrooij geadviseerd om PSV-opstelling om te gooien: 'Xavi man in vorm'

15 augustus - 11:18
85

Willy en René van de Kerkhof adviseren PSV-trainer Ruud van Nistelrooij de opstelling aan te passen voor het eerste Champions League-duel met Rangers FC. Xavi Simons móét spelen, aldus de voetbaltweeling.

"Ik denk dat PSV dan met een middenveld moet spelen met Guus Til, Joey Veerman, Ibrahim Sangaré én Xavi Simons. Want Xavi is op dit moment de man in vorm", zegt René tegen Omroep Brabant. Simons maakte zaterdag tegen Go Ahead Eagles (2-5) veel indruk en scoorde twee keer. Zijn basisplaats zou ten koste moeten gaan van Johan Bakayoko of Ismael Saibari. "Het is niet anders, we mogen tenslotte maar elf spelers opstellen."

PSV was 'heer en meester' tegen Go Ahead, zag René. "Jammer voor Richie Ledezma dat hij weer geblesseerd raakte, maar het was een goede voorbereiding voor de big game van dinsdag." Willy is kritischer. "In de tweede helft had PSV wat meer druk moeten uitoefenen op de tien man van Eagles. We hebben daar de kansen voor gehad. Op zo'n moment had je zes, zeven of acht doelpunten kunnen maken. Dat voetbalt toch net wat lekkerder. Dat geeft ook wat meer zelfvertrouwen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie