'Transferzomer Ajax nog niet voorbij: Gorter mogelijk volgende vertrekker'

'Transferzomer Ajax nog niet voorbij: Gorter mogelijk volgende vertrekker'

15 augustus - 17:51 Laatste update: 19:58
300

Jay Gorter vertrekt mogelijk deze maand nog bij Ajax, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De doelman zal de komende dagen gesprekken voeren met de clubleiding van de Amsterdammers.

Gorter stond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV onder de lat, maar werd daarna gepasseerd. Remko Pasveer is sinds de Eredivisie-start de eerste sluitpost onder Alfred Schreuder. Volgens Romano wil Gorter graag wekelijks aan spelen toe komen, waardoor hij openstaat voor een vertrek. ESPN is ook op de hoogte van de situatie. Het medium schrijft dat Gorter momenteel niet gelukkig is bij Ajax. Het is niet duidelijk of het gaat om een permanent of tijdelijk vertrek.

Ajax staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek van de sluitpost. Bij een aantrekkelijk aanbod is het mogelijk dat Gorter Ajax al dan niet tijdelijk achter zich laat. Dat kan wel pas, wanneer er een opvolger voor hem is gevonden. De regerend landskampioen beschikt onder de lat over Pasveer, Gorter en Maarten Stekelenburg, die zich in de laatste fase van hun carrière bevinden. Laatstgenoemde sluit naar verwachting snel weer aan bij de hoofdmacht.

Sinds vorige zomer speelt Gorter bij Ajax. Daarvoor was hij actief bij Go Ahead Eagles, waar hij in de Keuken Kampioen Divisie een record neerzette, door 25 keer in een seizoen de nul te houden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie