Lof voor Álvarez na galashow Ajax: 'Je ziet hem nu het spel versnellen'

Lof voor Álvarez na galashow Ajax: 'Je ziet hem nu het spel versnellen'

16 augustus - 20:02
80

Theo Janssen denkt dat Dusan Tadic dit seizoen niet meer altijd op een basisplaats kan rekenen bij Ajax. De voormalig middenvelder is onder de indruk van de aanvallende kracht van de Amsterdammers, maar ziet de defensie als een zorgenkindje.

"Eén ding is duidelijk geworden: Tadic gaat niet meer op links- of rechtsbuiten spelen", steekt Janssen van wal bij VTBL. "Tadic gaat af en toe wedstrijden op tien spelen, maar ik denk niet dat hij altijd gaat spelen. Als ze in de Champions League spelen zoals ze nu spelen, met die vier man voorin en Blind centraal achterin: kansloos."

Janssen concludeert dat Edson Álvarez van levensbelang is in de ploeg van Alfred Schreuder. Hij was onder de indruk van het optreden van de Mexicaan tegen FC Groningen (6-1). "Ik ben altijd heel erg kritisch geweest op Álvarez, omdat ik vond dat hij vooral sterk was in het spelen van duels. Je ziet hem nu ook aan de bal logische dingen doen. Vrijstaan tussen de linies, het spel versnellen en dan heeft hij ook nog zijn kracht in het drukzetten."

Ondanks de aanwezigheid van Álvarez, moet Ajax volgens Janssen een oplossing vinden voor de defensieve kwetsbaarheid. "In de Nederlandse competitie kan Ajax makkelijk met vijf, zes aanvallende spelers spelen, omdat ze zo veel kwaliteit hebben en zo veel in balbezit zijn. "Maar tegen grotere tegenstanders… We hebben het gezien tegen PSV. In het eerste halfuur was Ajax heel erg goed en daarna zag je de zwakte. De achterhoede van Ajax is op dit moment niet supersterk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie