Spelersrapport PSV: één onvoldoende, Obispo en Sangaré scoren hoogste cijfer

Spelersrapport PSV: één onvoldoende, Obispo en Sangaré scoren hoogste cijfer

16 augustus - 22:55 Laatste update: 22:59
360 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

Walter Benítez blunderde opzichtig, maar PSV heeft dinsdagavond een goede uitgangspositie afgedwongen voor het bereiken van de Champions League-groepsfase. Het werd 2-2 tegen Rangers. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een boeiende avond op Ibrox.

Walter Benítez - 4,5: PSV lijkt eindelijk weer een keeper die punten kan pakken en rust brengt in de achterste linie. Met de nadruk op lijkt. Benítez ging verschrikkelijk in de fout bij de 2-1 van Rangers. Geen excuses.

Jordan Teze - 6,5: leverde de assist bij de openingstreffer van PSV, al zal Teze er zelf weinig van hebben geweten. Als rechtsback speelde de verdediger, die liever in het centrum staat, een prima wedstrijd.

André Ramalho - 6,5: leverde de bal te makkelijk in bij de eerste Rangers-goal en had daarna pech dat er een hoop misging. Met zijn ervaring bewees Ramalho (30) uiteindelijk zijn waarde.

Armando Obispo - 7,5: is weleens te betrappen op een gekke bal, zoals in de aanloop naar de 2-1 van Rangers, maar Obispo is goud waard in de eerste weken van het seizoen. Met zijn laatste balcontact tekende hij voor de 2-2.

Philipp Max - 6: had de bal breed kunnen en misschien wel moeten leggen toen PSV tien minuten voor tijd een uitstekende kans kreeg. Maar in tegenstelling tot Monaco-thuis viel Max niet volledig uit de toon.

Ibrahim Sangaré - 7,5: met een zeldzaam doelpunt zette Sangaré zijn ploeg op voorsprong in Schotland. Deed weer precies waar hij zo goed in is: ballen veroveren. Ook aan de bal zit het nu wel snor.

Érick Gutiérrez - 6,5: kreeg de voorkeur boven Guus Til en Xavi Simons, zodat PSV op het middenveld wat steviger stond tegenover de rennende en vliegende Schotten. Weinig op aan te merken.

Joey Veerman - 6: PSV was vaak de bal al kwijt voordat hij bereikt kon worden. De klasse druipt eraf bij Veerman, maar de Volendammer kreeg niet veel kansen om het te laten zien.

Ismael Saibari - 7: van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League-playoffs, het zijn bijzondere weken voor Saibari. Hij had het lastig, maar vocht zich in de wedstrijd en kreeg in de tweede helft drie goede kansen.

Luuk de Jong - 6: het was niet de avond van De Jong, die zijn eerste (en enige) kans in de beginfase om zeep hielp. De spits van PSV was veel bezig met de scheidsrechter en kreeg geel.

Cody Gakpo - 6,5: kwam een stuk beter voor de dag dan in het tweeluik tegen AS Monaco. Uit zijn corner ontstond de eerste PSV-treffer. Gakpo bemoeide zich nadrukkelijker met het spel en zal met een goed gevoel terugkijken op zijn optreden.

Invaller
Jarrad Branthwaite - x: viel na 78 minuten in voor doelpuntenmaker Obispo en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 6,5: opvallend was zijn beslissing om maar één keer te wisselen. Het zal te maken hebben met het feit dat PSV pas over acht dagen weer in actie komt, maar zijn ploeg kon in de slotfase misschien wel wat verse krachten gebruiken om erop en erover te gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie