'Toen ik Gorter die fout zag maken tegen PSV, dacht ik: dit is geen Ajax-speler'

'Toen ik Gorter die fout zag maken tegen PSV, dacht ik: dit is geen Ajax-speler'

17 augustus - 12:37 Laatste update: 12:38
85

Na de strijd om de Johan Cruijff Schaal denkt Hedwiges Maduro dat Jay Gorter niet de juiste keeper voor Ajax is. De goalie zat er mentaal doorheen na meerdere fouten, waardoor Maduro zijn conclusies trekt.

Bij Voetbalpraat komt Gorter ter sprake. Hij zou deze zomer mogen vertrekken uit Amsterdam. "Ik ben benieuwd wat hij gaat doen", begint Maduro. "Toen ik hem die fout zag maken in de Johan Cruijff Schaal en hij er helemaal mentaal doorheen zat, dacht ik al: dit is geen Ajax-speler."

"Iedereen weet dat hij die fout heeft gemaakt, maar je hoopt gewoon dat hij er staat, het accepteert en zegt: sorry boys, ik heb die fout gemaakt", gaat Maduro verder. "Als je daardoor al zo verslagen bent terwijl je nog een heel seizoen moet spelen, dan gaat het moeilijk worden."

Achteraf gezien vindt Maduro dat Gorter beter niet de stap naar Ajax had kunnen maken, toen hij van Go Ahead Eagles kwam. "Ik had hem liever direct bij een Eredivisie-club minuten zien maken. Toen hij naar Ajax ging, had ik voor AZ gekozen. AZ zocht toen een nieuwe keeper. Dan kon hij wedstrijden in de Eredivisie keepen en later nog een grote stap maken. Nu wist van je op voorhand al dat hij bij Jong Ajax moest beginnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie