Ajax-periode deed Scherpen goed: 'Ik ben compleet veranderd, als mens en keeper'

Ajax-periode deed Scherpen goed: 'Ik ben compleet veranderd, als mens en keeper'

17 augustus - 20:23 Laatste update: 17 augustus - 20:23
40

Kjell Scherpen heeft naar eigen zeggen de voorbije jaren een behoorlijke transformatie ondergaan als mens. De doelman verwacht via Vitesse volgende zomer bij de EK-selectie van Jong Oranje te zitten.

Scherpen belandde via FC Emmen en Ajax bij Brighton & Hove Albion. Hoewel hij pas 22 jaar is, wordt Vitesse zijn vijfde werkgever. In 2018 brak hij door bij de Drenthenaren in de Eredivisie. "Alles was nieuw dat jaar bij Emmen. Het niveau van de opleiding die ik daar heb gehad, is natuurlijk niet zoals die is bij Ajax, Feyenoord of PSV. In dat Eredivisie-seizoen kwam er ineens van alles op mij af", zegt hij tegen De Gelderlander. "En daar moest ik dan maar mee omgaan. Dat ging met vallen en opstaan."

Bij Ajax en Brighton is Scherpen gegroeid. "Ik ben compleet veranderd, als keeper en als mens", stelt hij. "Ik heb mij op alle vlakken ontwikkeld. De Premier League is natuurlijk ook wel een aardig niveau. Dat was ik wel gewend van Ajax, maar het voetbal in Engeland is toch anders. Directer. Dat ligt mij wel. Ik voelde mij er ook op mijn plek." Het enige wat aan de zuidkust van Engeland ontbrak voor Scherpen, was speeltijd. "Hopelijk lukt dat hier."

Jeroen Houwen en Markus Schubert worden de concurrenten van Scherpen bij Vitesse. Daar moet hij spelen, met het oog op volgend seizoen. Jong Oranje speelt het EK in Roemenië en Georgië, al heeft Scherpen ook al aan het grote Oranje geroken. "Dat was heel bijzonder en smaakt absoluut naar meer. Ik zal eerst goed moeten spelen bij Vitesse en ga uit van een EK. Daar wil ik absoluut staan. Mocht er nog meer gebeuren, dan is dat meer dan mooi meegenomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie