'Ajax kan gaan cashen: Manchester United bereidt 'gigantisch bod' voor'

'Ajax kan gaan cashen: Manchester United bereidt 'gigantisch bod' voor'

17-08-2022 22:15 Laatste update: 18-08-2022 00:00
557

Manchester United gaat deze week een gigantisch bod neerleggen bij Ajax voor Antony, meldt Sky Sports. De club van manager Erik ten Hag heeft al een langere periode interesse en is bereid om ver te gaan voor de Braziliaanse vleugelaanvaller.

Manchester United toonde aan het begin van deze transferperiode al interesse in Antony, maar The Mancunians wisten toen geen akkoord te bereiken met Ajax over de transfersom. Na de tegenvallende resultaten in de competitie heeft de Engelse grootmacht toch besloten om diep in de buidel te tasten voor de Ajacied. Sky Sports spreekt van een 'gigantisch aanbod'.

Het Britse medium meldt niet hoe hoog het bod is. Onlangs verhoogde Ajax de vraagprijs van Antony naar honderd miljoen euro. De Amsterdammers hoeven de 22-jarige buitenspeler allesbehalve te verkopen, aangezien hij nog een driejarig contract heeft in de Johan Cruijff Arena. Aanbiedingen van zestig en tachtig miljoen werden dan ook afgeslagen, omdat de regerend landskampioen de maximale transfersom uit de onderhandelingen wil halen.

De Braziliaans international schitterde afgelopen weekend nog in het duel met FC Groningen (6-1 overwinning Ajax), waarin hij één keer scoorde, één assist leverde en het publiek vermaakte met technische hoogstandjes. Na afloop van de wedstrijd reageerde hij op de transferperikelen. "Ik richt mij op het hier en nu. Wat komt, dat komt, we zullen zien. Op dit moment zit ik hier goed", zei hij tegenover de NOS.

Ten Hag shopte al eerder bij zijn oude club, door Lisandro Martínez binnen te halen. De Argentijn was al voor de komst van de Nederlandse manager in beeld bij United, maar door Ten Hag kwam de deal in een stroomversnelling terecht. Antony kan de tweede Ajacied worden die Amsterdam verlaat voor Manchester.