Amrabat hoopt donderdag klus te klaren: 'Want in Twente kan het spoken'

Amrabat hoopt donderdag klus te klaren: 'Want in Twente kan het spoken'

17 augustus - 23:30 Laatste update: 23:32
64

Sofyan Amrabat kijkt uit naar het Europese affiche met FC Twente. De middenvelder heeft lovende woorden over voor de Tukkers, maar vindt dat Fiorentina favoriet is voor de winst van het tweeluik in de play-offs van de Conference League.

"Toen alle opties bekend werden, hoopte ik al dat we tegen Twente zouden spelen", zegt Amrabat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat is voor mij en mijn familie natuurlijk heel speciaal. Ik heb ook al kaartjes voor de wedstrijd in Enschede aangevraagd."

De Marokkaans international is erg te spreken over de prestaties van de Tukkers. "Ron Jans levert echt een topprestatie met de club, ze hebben het heel goed voor elkaar", vertelt Amrabat. "Maar ik vind dat wij favoriet zijn. We zullen hier wel één of twee goals moeten maken, want in Twente kan het spoken met de fanatieke aanhang. Daar moeten we het niet op aan laten komen."

"Ik heb vanuit Nederland vernomen dat er hier en daar wordt getwijfeld of wij de Conference League wel serieus nemen. Maar dat is totaal niet aan de orde. Dit is voor ons een heel belangrijke wedstrijd", vervolgt de voormalig middenvelder van FC Utrecht en Feyenoord. "Het is voor Fiorentina alweer een aantal jaren geleden dat ze Europees hebben gespeeld. We hebben er vorig seizoen keihard voor geknokt om dit te bereiken. Ik heb in de Champions League en in de Europa League gespeeld, ik weet hoe mooi Europese avonden kunnen zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie