Vervolgde Promes in vorm van zijn leven: volop complimenten in Rusland

Vervolgde Promes in vorm van zijn leven: volop complimenten in Rusland

18 augustus - 10:55 Laatste update: 11:18
102

Hij wordt verdacht van poging tot moord, huiselijk geweld en smokkel van synthetische drugs, maar Quincy Promes speelt op dit moment de sterren van de hemel in Rusland. In de Russische pers klinkt er niets dan lof.

Spartak Moskou gaat na vijf speelrondes aan kop in de Premjer Liga, vooral dankzij een ontketende Promes. De dertigjarige aanvaller was al goed voor zes goals en twee assists. 'Twee woorden: Quincy Promes', reageert het Russische medium Championat.

'Hij is weer de speler die in 2018 voor 21 miljoen euro van Spartak naar Sevilla ging. Na zijn terugkeer in Rusland leek Promes een andere speler te zijn: niet zo meedogenloos en minder zelfverzekerd, maar dit seizoen is alles goedgekomen.'

Voormalig Spartak-aanvoerder Andrey Tikhonov is lyrisch over Promes. Spartak staat eerste en Promes scoort niet alleen, maar is ook heel erg betrokken bij het team", aldus Tikhonov, die negentig goals maakte voor de Moskovieten en er op de alltime topscorerslijst nog maar drie meer heeft dan Promes.

Ook Nail Umyarov is vol lof. "Wat er aan de hand is met Promes? Dit is een topspeler", zegt de 22-jarige middenvelder van Spartak tegen Sport-Express. "Hij laat nu weer zien waartoe hij in staat is."

Promes is in Nederland vervolgd voor poging tot moord. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij in 2020 op een familiefeest in Abcoude een neef met een mes in een knie gestoken. Bij dat steekincident liep het slachtoffer fors knieletsel op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie