'Ik heb me er bij neergelegd dat ik Feyenoord 1 niet haal, natuurlijk baal ik'

'Ik heb me er bij neergelegd dat ik Feyenoord 1 niet haal, natuurlijk baal ik'

18 augustus - 11:47
56

Marouan Azarkan is gelukkig bij Excelsior. De Feyenoord-huurling wilde na het promotieseizoen met de Kralingers de Eredivisie in met Excelsior, al is hij ergens wel teleurgesteld in de handelswijze van de Stadionclub.

Na de promotie keerde Azarkan terug bij Feyenoord. "Zij wilden eerst mijn contract verlengen, maar ik wist al snel dat ik geen kans zou krijgen", laat hij optekenen door Voetbal International. "Terug bij Feyenoord kreeg ik direct van de trainer (Arne Slot, red.) te horen dat ik Walemark en Jahanbakhsh voor me had, dat was niet anders geworden. Ik heb geen echte kans gekregen, dat viel me tegen. Het was wel eerlijk en duidelijk, ik was toe aan de Eredivisie en wilde bij Excelsior in de Eredivisie spelen."

Azarkan koestert desondanks geen wrok. "Ik heb me er bij neergelegd dat ik Feyenoord 1 niet zal halen. Natuurlijk baalde ik er van, maar ik wist het sinds ik terugkeerde. Ik voelde het aan alles, ik doe het via een omweg. Ook prima toch?", stelt hij. "Feyenoord en ik hebben belang bij een goed seizoen. Zo werkt het."

Via een omweg hoopt de buitenspeler alsnog een mooie carrière tegemoet te gaan. Azarkan somt een aantal oud-Feyenoorders op die ook bij Excelsior gestald werden. "Salomon Kalou, Thomas Buffel, Patrick Mtiliga, Andwélé Slory", noemt hij als voorbeelden. "Er zijn heel wat goede spelers geweest die zich hier hebben ontwikkeld. Dat snap ik wel, Excelsior is een prettige omgeving, het voelt als familie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie