'Aubameyang-exit stap dichterbij: FC Barcelona kan gewenste bedrag incasseren'

'Aubameyang-exit stap dichterbij: FC Barcelona kan gewenste bedrag incasseren'

18-08-2022 12:28
35

FC Barcelona kan flink aan Pierre-Emerick Aubameyang gaan verdienen. De centrumspits staat in de belangstelling van Chelsea, dat een eerste bod heeft neergelegd bij de Catalanen.

Door de komst van Robert Lewandowski is Aubameyang op het tweede plan beland in Camp Nou. Chelsea is al geruime tijd geïnteresseerd in de 33-jarige aanvaller, maar wil nu echt doorpakken. De clubleiding heeft 27 miljoen euro over voor de Gabonees, meldt de doorgaans goed ingevoerde Gerard Romero, journalist bij RAC1. Barcelona liet in een eerder stadium al weten dat Aubameyang bij een bod tussen de 25 en 28 miljoen euro mag vertrekken.

Een dergelijk bod lijkt op tafel te komen. Chelsea wil het vertrek van Romelu Lukaku en Timo Werner opvangen met de komst van Aubameyang, die afgelopen winter transfervrij overstapte van Arsenal naar Barcelona. Een vertrek van Aubameyang heeft mogelijk gevolgen voor de positie van Memphis Depay in Catalonië. De Oranje-international lijkt op weg naar Juventus, al heeft Barça duidelijk gemaakt dat hij en Aubameyang niet allebei weg mogen.