Antwerp voorkomt op valreep eerste nederlaag van Van Bommel in Istanbul

18-08-2022 21:41 Laatste update: 21:47
23

Royal Antwerp FC is ontsnapt aan een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Istanbul Basaksahir in de play-offs van de Conference League. Mark van Bommel zag zijn ploeg op de valreep gelijk maken, waardoor hij nog ongeslagen is met The Great Old.

Antwerp trad aan zonder de geschorste Vincent Janssen, maar met Jurgen Ekkelenkamp. De ex-Ajacied zorgde voor het eerste gevaar, maar hij kon zijn schot niet tussen de palen plaatsen. De beste kans voor rust was echter voor de Turken: Okaka zag zijn hakbal naast het doel verdwijnen. Vlak voor rust kreeg ook Ekkelenkamp nog een goede mogelijkheid op de 0-1, maar hij stuitte op doelman Babacan.

Na rust was Radja Nainggolan dichtbij. De middenvelder haalde van ver uit, maar Babacan kon het schot nog net uit zijn doel halen. Vlak daarna kwam Basaksehir op voorsprong. In de 54e minuut was het Mounir Chouiar die het leer knap in de verste hoek kon plaatsen: 1-0. Antwerp had vervolgens moeite om een vuist te maken tegen het goed georganiseerde Basaksehir.

De gelijkmaker in de slotfase viel dan ook uit de lucht. Centrale verdediger Almeida kopte een voorzet van Vines knap binnen. Mark van Bommel noteert zo een negende ongeslagen wedstrijd op rij. Volgende week staat de return op de Bosuil op het programma.