Timber verklaart Ajax-keuze: 'Nieuwe energie, veel kwaliteit bij gekomen'

Timber verklaart Ajax-keuze: 'Nieuwe energie, veel kwaliteit bij gekomen'

18 augustus - 22:04
41

Jurriën Timber maakte de keuze om bij Ajax te blijven naar eigen zeggen met het hoofd en het hart. De 21-jarige verdediger zette donderdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2025.

Voor het tekenmoment in de Johan Cruijff Arena werd Timber vergezeld door zijn naasten. "We mogen wel even stilstaan bij dit moment. De mensen waar ik nog steeds elke dag hard mee werk om een betere voetballer te worden en een beter persoon, die zijn er vandaag bij", laat hij weten aan Ajax TV.

Timber werd deze zomer veelvuldig in verband gebracht met een transfer. Vooral het Manchester United van Erik ten Hag zat achter hem aan. "Het gevoel heeft de doorslag gegeven", stelt de Oranje-international. "Maar ook het plan dat we hebben gemaakt, daar blijven we achter staan. Het was een hectische zomer en het was niet altijd makkelijk. Zoiets beslissen in je ééntje is ook niet easy. Daarom heb ik ook de mensen om mij heen nodig gehad, mensen binnen de club maar vooral mijn familie."

Timber merkt dat zijn status binnen Ajax groeiende is. "Je krijgt een andere rol binnen het team. Dat was vorig seizoen zo en nu weer. Ik wil ook zelf beter worden, blijven groeien en prijzen pakken. Ik ben niet meer dat jonge talent dat ik eerst was. Dat verandert en daar moet ik zelf in meegaan."

Timber gaat het seizoen met vertrouwen tegemoet. Volgens de mandekker waait er een frisse wind in Amsterdam door de komst van trainer Alfred Schreuder en de nodige spelerswisselingen. "Ja, je voelt nieuwe energie. Er is veel kwaliteit bij gekomen. De aanpassing gaat overigens heel snel. Dat hoort ook bij goede voetballers, maar is mooi om te zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie