FC Twente mag dankzij Cerny nog dromen na rampzalige start in Florence

18-08-2022 22:56 Laatste update: 23:08
97

FC Twente mag nog dromen van een avontuur in Europa dit seizoen. De ploeg van coach Ron Jans had het in de play-offs van de Conference League lastig met Fiorentina, maar Vaclav Cerny tekende voor een belangrijke Enschedese treffer: 2-1.

Twente kende een rampzalige start in Florence. Na amper een minuut spelen kopte Nicolás González de thuisploeg al op voorsprong. Fiorentina was sowieso de bovenliggende partij en de Nederlandse bezoekers kwamen er in de openingsfase nauwelijks aan te pas. De ploeg van coach Ron Jans was slordig en wist zich maar niet onder de Italiaanse druk uit te spelen.

Na een klein halfuur kwam Lars Unnerstal goed weg. De Duitse doelman liet een vrije tap lopen, maar vergat dat er nog een aanvaller achter hem stond. Die kwam gelukkig een teenlengte tekort. Niet veel later was Unnerstal alsnog geklopt. Joshua Brenet was Sottil kwijt, en die vond Cabral: 2-0. Niet veel later schoot diezelfde Cabral in het zijnet en Robin Pröpper moest ook nog een schot van hem blokken. Ook Lars Unnerstall kreeg de kans om zich te onderscheiden.

Twente stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. Alleen een vrije trap van Michel Vlap verdween net naast het doel. Jans besloot dan ook in te grijpen en bracht onder meer Cerny. Dat bleek een uitstekende zet, want de Tsjech tekende na 64 minuten voor de levensbelangrijke aansluitingstreffer. Gijs Smal verzorgde de assist. Daardoor mag Twente toch nog dromen van de groepsfase van de Conference League. Volgende week is de return in Enschede.