'Ajax-directie aangevuld: Van der Sar krijgt rechterhand, rvc beoordeelt'

'Ajax-directie aangevuld: Van der Sar krijgt rechterhand, rvc beoordeelt'

19 augustus - 06:45 Laatste update: 09:25
176

Ajax hoopt Maurits Hendriks op korte termijn toe te voegen aan de directie van de club, meldt De Telegraaf. De voormalig technisch directeur van NOC*NSF staat open voor een dienstverband in de Johan Cruijff Arena en is in afwachting van het oordeel van de raad van commissarissen.

Het is de bedoeling dat Hendriks bij Ajax algemeen directeur Edwin van der Sar gaat bijstaan. De Amsterdammers zijn nog zoekende naar een naam voor de functie voor de oud-hockeyer, al is het duidelijk dat hij zich moet richten op de operationele aansturing. Van der Sar moet daardoor werk uit handen worden genomen. Hij krijgt de leiding over de organisatie op De Toekomst, waardoor hij ook technische verantwoordelijkheden krijgt.

De Ajax-directie is de voorbije jaren flink op de schop gegaan. In 2019 werd Susan Lenderink aangesteld als financieel directeur en vertrok Jeroen Slop, die niet geliefd was bij het personeel. Eerder dit jaar wachtte Marc Overmars hetzelfde lot, vanwege langdurig grensoverschrijdend gedrag. Hij werd opgevolgd door technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar.

Alex Kroes
Ajax leek in voormalig Go Ahead Eagles-grootaandeelhouder Alex Kroes de opvolger voor Overmars in huis te hebben, klinkt het. Hij voerde gesprekken met president-commissaris Leen Meijaard en toenmalig commissaris Danny Blind over de functie. Deze gesprekken werden abrupt afgebroken, nadat commissaris Annette Mosman de naam van Hendriks noemde. Eind oktober moet de benoeming van Hendriks een feit zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie