'We staan te spelen als schoolkleuters die op schoolreis gaan naar Florence'

'We staan te spelen als schoolkleuters die op schoolreis gaan naar Florence'

19 augustus - 07:01
28

Ricky van Wolfswinkel baalt van de manier hoe FC Twente in de eerste helft tegen Fiorentina aantrad. De ploeg van Ron Jans keek na dertig minuten tegen een 2-0 achterstand aan en volgens de spits had dat te maken met persoonlijke fouten.

Twente sleepte een 2-1 uit het vuur, waardoor de club mag blijven hopen op Conference League-deelname. Van Wolfswinkel is kritisch op de openingsfase van zijn ploeg. "Het is niet hoe je wil beginnen", zegt hij na afloop tegen ESPN. "Wij maken te veel fouten, zonde. Het is niet lekker om zo te beginnen. Dat doen we helemaal zelf. We staan te spelen als een stel schoolkleuters die op schoolreis gaan naar Florence."

Van Wolfswinkel kwam er zelf amper aan te pas. Twente hanteerde voor rust vooral de lange bal, maar kon de spits niet bereiken. "We deden de dingen die we moesten doen niet. Als je dan ook spelers hebt, van wie je denkt dat ze onder de indruk zijn en daardoor hele rare keuzes maken... In de tweede helft deden we wel de goede dingen", besluit hij positief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie