Kuyt kijkt in spiegel: 'Je moet je misschien afvragen of het niet te snel gaat'

Kuyt kijkt in spiegel: 'Je moet je misschien afvragen of het niet te snel gaat'

19 augustus - 09:58
63

Dirk Kuyt stelde zichzelf na de beroerde seizoenstart van ADO Den Haag hardop de vraag of hij niet te veel vraagt van zijn spelers, maar is tot de conclusie gekomen dat dat niet het geval is. Vrijdagavond tegen MVV hoopt de trainer zijn eerste volle buit te pakken.

ADO begon de competitie met een harde nederlaag tegen Heracles Almelo (4-0) en verloor vervolgens ook de eerste thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2). Het zorgt voor druk. Kuyt heeft niet het gevoel dat hij zijn spelers overvraagt. "Voordat ik aan deze klus begon ben ik daar veel mee bezig geweest", laat hij weten aan Omroep West. "Ik zie dat wij enorme stappen maken, maar als dat niet uitmondt in resultaten dan krijg je direct met druk te maken."

"We proberen de weg der geleidelijkheid te volgen, maar daarnaast moeten de spelers het ook allemaal kunnen bevatten en uitvoeren. Zowel binnen als buiten het veld", gaat Kuyt verder. "Er gaan heel veel dingen goed, maar je moet je misschien afvragen of het niet te snel gaat, waardoor het resultaat uitblijft. Het belangrijkste is dat het voor de spelers begrijpelijk en duidelijk is. Maar ik kan veel praten en zeggen, maar we moeten gewoon winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie