Nottingham onderstreept ambities en tilt transferuitgaven naar 150 miljoen

Nottingham onderstreept ambities en tilt transferuitgaven naar 150 miljoen

19 augustus - 12:06 Laatste update: 12:46
29

Nottingham Forest is voorlopig niet te stuiten op de transfermarkt. De Engelse traditieclub heeft vrijdag ook de komst van Morgan Gibbs-White bevestigd.

Nottingham betaalt in eerste instantie dertig miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder, die overkomt van Wolverhampton Wanderers. Het bedrag kan door bonussen zelfs oplopen tot vijftig miljoen. Daarmee breken The Tricky Trees hun eigen transferrecord. Dat record stond pas twee maanden op naam van Taiwo Awoniyi, die voor 22 miljoen overkwam van Union Berlin. 

Gibbs-White is een 22-jarige middenvelder, die in de eerste twee Premier League-speelrondes de negentig minuten volmaakte voor Wolverhampton Wanderers tegen Leeds United en Fulham. Everton probeerde de deal op het allerlaatste moment nog te kapen door een vergelijkbaar bod uit te brengen als Nottingham, meldt The Telegraph. De Engels jeugdinternational bleek daar niet gevoelig voor en verkoos de promovendus.

Met de recordtransfer onderstreept Nottingham Forest nogmaals zijn ambities. De club tilt zijn de transferuitgaven deze zomer naar ongeveer 150 miljoen. Alleen Chelsea heeft een negatievere transferbalans. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie