Ajax-manager Hamstra: 'Veel potentie, gaan we veel plezier aan beleven'

Ajax-manager Hamstra: 'Veel potentie, gaan we veel plezier aan beleven'

19 augustus - 19:10
79

Ahmetcan Kaplan stelt zichzelf duidelijke doelen bij Ajax. De negentienjarige Turk rondde vrijdag zijn transfer naar de Amsterdammers af.

Kaplan komt over van Trabzonspor en tekende tot medio 2027. "Toen ik hoorde dat Ajax geïnteresseerd in mij was, werd ik echt heel erg blij. Om bij zo'n grote club te spelen was altijd één van mijn grootste dromen. Ik ben erg blij dat ik de droom heb kunnen waarmaken", vertelt Kaplan op de website van Ajax.

De verdediger weet wat hij wil bereiken bij Ajax. "Mijn eerste doel is om hier lang te blijven. Daarnaast wil ik door de fans in de armen worden gesloten. Ik zal mijn uiterste best doen om mij zoveel mogelijk te bewijzen. Stap voor stap zijn de spelers hier beter geworden om vervolgens een overstap te maken naar grotere clubs. Ook voor mij is het een droom om hier te slagen en vervolgens een mooie stap te zetten."

Kaplan omschrijft zichzelf als een koelbloedige speler die ook kan meevoetballen. Hij toont zich onder de indruk van de selectie van coach Alfred Schreuder. "Dusan Tadic en Antony volgde ik al en zullen mij ongetwijfeld gaan helpen", vertelt de Turkse jeugdinternational. "Wanneer ik me hier heb kunnen aanpassen, zal ik er ook alles aandoen om het team en de spelers te helpen."

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de transfer. "Het is een jongen die goed kan verdedigen en met ruimte in de rug kan spelen. Daarnaast durft hij door te dekken. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, zowel links als rechts in het hart van de verdediging. Dus in alle opzichten een jongen met veel potentie waar we nog veel plezier aan gaan beleven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie