Mike van Duinen tekent bij Excelsior: 'Natuurlijk is dit bijzonder'

Mike van Duinen tekent bij Excelsior: 'Natuurlijk is dit bijzonder'

19 augustus - 19:24 Laatste update: 22:32
26

Mike van Duinen keert terug bij Excelsior. De dertigjarige aanvaller zet in Kralingen zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Tussen 2016 en 2018 speelde hij ook al voor de club.

Van Duinen liet eerder deze week zijn contract bij OFI Kreta ontbinden, waardoor hij transfervrij aan de slag gaat bij Excelsior. Het is uitgerekend zijn broer Niels van Duinen die hem als technisch manager van de Rotterdammers terughaalt. 

"Mike stond al langer in de belangstelling van de club", reageert Niels. "Vorig seizoen trainde hij hier in de voorbereiding korte tijd mee om zijn conditie op peil te houden en Excelsior wilde hem destijds al graag vastleggen, maar Mike koos toen voor een buitenlands avontuur in Griekenland. Toen ik hier binnenkwam stond hij al op het lijstje van de technische staf. Natuurlijk is dit voor ons als broers een bijzondere transfer, maar wij kunnen daar allebei op een zakelijke manier mee omgaan. Voor mij persoonlijk geldt alleen het belang van Excelsior."

Van Duinen moet in de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen als alternatief dienen voor spits Reda Kharchouch. Daarnaast kan hij ook aan de buitenkanten uit de voeten. Van Duinen vertrok in 2018 van Excelsior naar PEC Zwolle, waarna hij vorige zomer voor Kreta koos. "Wij waren in elke linie nog op zoek naar iemand met karakter en ervaring. Na Yassin (Ayoub, red.) op het middenveld past ook Mike past perfect in dat plaatje, ook omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan", stelt zijn broer. "Bovendien heeft hij niet alleen ervaring op het hoogste niveau, maar hij kent ook de club goed doordat hij hier eerder heeft gespeeld. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij van grote waarde zijn voor Excelsior in de Eredivisie."

Het gaat Excelsior momenteel voor de wind. De Kralingers pakten zes punten in hun eerste twee duels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie