'Feyenoord evenaart transferrecord: Bullaude vliegt maandag naar Rotterdam'

'Feyenoord evenaart transferrecord: Bullaude vliegt maandag naar Rotterdam'

19 augustus - 20:45
363

Feyenoord kan Ezequiel Bullaude na dit weekeinde verwelkomen. Volgens TyC Sports hebben de Rotterdammers een akkoord bereikt met Godoy Cruz over de transfer van de 21-jarige Argentijn.

Feyenoord betaalt in eerste instantie 7,5 miljoen euro, plus 1 miljoen aan mogelijke bonussen. Daarnaast heeft Godoy Cruz recht op tien procent van een toekomstige transfer. Voor de huidige nummer zes van de Argentijnse competitie betekent het de duurste uitgaande transfer ooit. Voor Feyenoord is het een evenaring van het transferrecord. Ook Quinten Timber verhuisde voor 7,5 miljoen naar De Kuip.

Bullaude is een nummer tien, die bezit over diepgang, scorend vermogen en techniek. Hij neemt zondag afscheid van zijn club in de thuiswedstrijd tegen Independiente, waarna hij naar Nederland vliegt. Als de medische keuring geen problemen oplevert, dan tekent hij een meerjarig contract. Een transfer van Bullaude tekende zich al enige tijd aan. Afgelopen week gaf hij nog twee assists in het duel met Sarmiento en vervolgens kreeg hij een publiekswissel.

Bullaude wordt de dertiende of veertiende zomeraanwinst van Feyenoord, afhankelijk van wanneer de komst van Dávid Hancko wordt bevestigd. Timber, Igor Paixão, Javairô Dilrosun, Santiago Gimenez, Sebastian Szymanski, Marcos López, Mats Wieffer, Danilo Pereira, Mohamed Taabouni, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen en Timon Wellenreuther maakten deze zomer al de overstap naar de Rotterdammers.

Feyenoord betaalde tot dusver zo'n 25 miljoen aan de inkomende transfers. Hancko en Bullaude zouden de uitgaven naar een kleine veertig miljoen tillen. Door de verkoop van vooral Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Marcos Senesi werd er ook bijna zestig miljoen verdiend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie