Ten Hag kan Casemiro verwelkomen: United en Real Madrid melden akkoord

Ten Hag kan Casemiro verwelkomen: United en Real Madrid melden akkoord

19-08-2022 21:20 Laatste update: 21:26
86

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft zijn gewenste versterking voor het middenveld te pakken. De Premier League-grootmacht heeft met Real Madrid een akkoord bereikt over de transfer van Casemiro, zo maken beide clubs vrijdagavond bekend. 

Met de transfer is volgens Fabrizio Romano zeventig miljoen euro vast gemoeid en bijna twaalf miljoen euro aan bonussen. Casemiro gaat een contract tot de zomer van 2026 tekenen op Old Trafford, met een optie voor nog een jaar. Hij moet dit weekeinde nog wel de medische keuring doorstaan, zo meldt United. Ook moet er nog persoonlijke overeenstemming worden bereikt met de Braziliaan, maar dat is een formaliteit. Hij gaat tot de grootverdieners behoren.

United en Real Madrid zijn snel tot elkaar gekomen. De Madrilenen waren bereid mee te denken met de dertigjarige middenvelder, die aangaf toe te zijn aan een nieuw avontuur. "Ik heb met hem gesproken. Hij kiest voor een nieuwe uitdaging", zei Real-trainer Carlo Ancelotti vrijdagmiddag op het wekelijkse persmoment. Met Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga heeft de Spaanse grootmacht al twee spelers in huis die hem kunnen opvolgen.

Casemiro speelde sinds 2013 voor Real, waarin hij in totaal tot 336 wedstrijden kwam. Daarin was hij goed voor 31 treffers. Zijn prijzenkast is in zijn Real-periode goed gevuld: de Braziliaan won vijfmaal onder meer de Champions League en drie keer de Spaanse landstitel. 

De balveroveraar is na Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Christian Eriksen de vierde zomeraanwinst van Ten Hag bij Manchester United.