Slot over reserve Toornstra: 'Hij moet zijn rol willen uitvoeren zoals die nu is'

Slot over reserve Toornstra: 'Hij moet zijn rol willen uitvoeren zoals die nu is'

19 augustus - 22:29
76

Als het aan Arne Slot ligt blijft Jens Toornstra gewoon bij Feyenoord. De 33-jarige middenvelder is nog steeds de aanvoerder van de Rotterdammers, maar door de moordende concurrentie is een basisplaats ver weg.

Met Sebastian Szymanski en spoedig ook Ezequiel Bullaude heeft Toornstra twee nieuwe concurrenten. In de Eredivisie-duels met Vitesse (2-5) en sc Heerenveen (0-0) was hij invaller. Toch wil Slot hem niet laten gaan. "Ik vind Jens een zeer waardevolle speler in onze selectie. Ik wil hem er heel graag bijhouden", zegt de trainer op de persconferentie. "Ik spreek veel met hem. Het gaat er niet alleen om wat ik wil, hij moet ook zijn rol willen uitvoeren zoals die nu is. Hoe hij daar precies in staat moet je aan hem vragen, maar dat Jens een waardevolle speler is, is voor mij helder."

Toornstra gaf in Arnhem een assist op Lutsharel Geertruida en was tegen Heerenveen dicht bij een treffer. "Uiteindelijk gaat het er altijd om of ze goed met hun rol kunnen omgaan. Als dat voor Jens niet meer zou gelden, is hij oud en wijs genoeg om dat aan te geven", stelt Slot. "Als dat zo zou zijn, moeten we met elkaar kijken hoe we daarin verder willen gaan. Voor mij en de club is het helder dat we hem als een zeer waardevolle speler zien, zeker ook omdat hij hier al jaren zit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie