Kuyt hekkensluiter met ADO: 'Ik wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken'

Kuyt hekkensluiter met ADO: 'Ik wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken'

19 augustus - 22:45
207

Dirk Kuyt baalt van de wijze waarop ADO Den Haag vrijdagavond verloor van MVV Maastricht. Al na vijftien seconden was het raak voor de Limburgers en uiteindelijk ging ADO met 3-1 onderuit.

Na drie duels zijn de Hagenaars nu hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie met nul punten. "Je kunt er van alles over roepen, ik kan van alles over mijn spelers zeggen, maar dat ga ik niet doen. Ik waardeer ze enorm", reageert Kuyt bij ESPN. "Ik weet hoe lastig ze het hebben. We moeten met elkaar uit deze heel lastige situatie komen. Als je ziet hoe hard iedereen werkt, doen ze zichzelf zo enorm tekort door zo aan een wedstrijd te beginnen."

Kuyt weigert bij de pakken neer te zitten. "We geven niet op, we gaan verder. Het is heel pijnlijk, het is verschrikkelijk om weer te verliezen. Vooral de manier waarop. In de pauze denk je dat je kunt terugkomen in de wedstrijd en daarna krijg je kansen, maar vliegt hij aan de andere kant erin. Dat is heel pijnlijk." Moedeloos is hij desondanks nog niet, aldus de ex-Feyenoorder. "Nee, ik vind alleen… Ik wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken, maar dat ga ik niet doen."

Volgens Kuyt heeft ADO veel meer potentie dan er nu uitkomt. "Maar vertrouwen is zo belangrijk in sport. Je hebt ook een gelukje nodig om over het dode punt heen te komen, dat je in de tweede helft bijvoorbeeld de 2-2 maakt. Dan kun je een grote stap voorwaarts maken, maar nu staan we in z'n achteruit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie