Xavi rekent op Memphis en prijst Frenkie de Jong: 'Hij is net als ik'

Xavi rekent op Memphis en prijst Frenkie de Jong: 'Hij is net als ik'

20-08-2022 12:26
66

Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang zijn zondag gewoon van de partij als FC Barcelona het opneemt tegen Real Sociedad. Dat vertelt Xavi tijdens het persmoment daags voor het La Liga-duel in San Sebastian.

Volgens Italiaanse media wordt Memphis nog dit weekeinde gepresenteerd door Juventus, maar Xavi is niet op de hoogte van een spoedig vertrek van de Oranje-aanvaller of de door Chelsea gewilde Aubameyang. "Op dit moment is er nog niemand vertrokken. We kunnen Memphis en Aubameyang zondag inzetten. Als er een aanbieding komt voor één van hen, dan kijken we wat we doen."

"De prioriteit is om Jules Koundé in te schrijven", vervolgt Xavi, geciteerd door Diario SPORT. De kans is klein dat Koundé speelgerechtigd is voor het duel met Real Sociedad, omdat Barça nog altijd niet voldoende ruimte heeft gecreëerd in het salarishuis. "We wachten erop, maar we hebben nog tijd. Morgen brengen we de selectie naar buiten. Nu staat hij op stand-by. Er is niets nieuws te melden."

Naast Koundé kan Xavi ook geen beroep doen op Sergio Busquets, die geschorst is. Xavi noemt Franck Kessié, Miralem Pjanic en Frenkie de Jong als opties om de aanvoerder te vervangen. "Frenkie is een speler die het spel voor zich moet hebben. Hij is net als ik. Ik voelde mij ook niet op mijn gemak met mijn rug naar het spel. Als Frenkie het spel voor zich heeft, is hij een spectaculaire voetballer. Hij kan het spel verdelen, is fysiek sterk en heeft een goede pass."