Ferdinand erg blij met United-transfer: 'Hij heeft karakter en is een winnaar'

Ferdinand erg blij met United-transfer: 'Hij heeft karakter en is een winnaar'

20 augustus - 13:11 Laatste update: 13:26
31

Rio Ferdinand is blij met de komst van Casemiro naar Manchester United. Hoewel de oud-verdediger voor- en nadelen ziet in de transfer van de Braziliaan, denkt hij dat de selectie van manager Erik ten Hag behoefte heeft aan zo'n type speler.

Manchester United maakte vrijdagavond bekend dat de dertigjarige middenvelder overkomt van Real Madrid, dat minimaal zeventig miljoen euro ontvangt. "Dit is het type dat Manchester United nodig heeft", steekt Ferdinand van wal in zijn YouTube-programma Vibe with Five. "Ze hebben vooral zijn karakter nodig, het soort persoon dat hij is. Deze vent is bovenal een winnaar, en hij weet hoe hij moet winnen."

"Casemiro was een integraal onderdeel van alles wat positief is aan Real Madrid de afgelopen jaren", vervolgt Ferdinand. "Hij was één van de belangrijkste jongens, naast Toni Kroos, Luka Modric, Karim Benzema en eerder Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos en Raphaël Varane. Wanneer er grote wedstrijden gespeeld moesten worden, dan presteert hij. Hij weet wat hij aan het doen is."

Ferdinand stelt dat de Manchester United-fans geen publieksspeler moeten verwachten. "Hij zorgt niet voor sensatie, hij is geen technische speler die supporters van hun stoel wil krijgen. Hij is er om zijn werk te doen en het team te helpen. Dat vind ik geweldig aan hem. Als er een strijd gaande is en er iets moet gebeuren op het veld, dan wil je hem aan je zijde hebben."

De voormalig Engels international weet ook dat er een keerzijde is. "Zijn er minpunten? Ja, die zijn er. Hij is dertig jaar, vanuit zakelijk oogpunt heeft hij geen doorverkoopwaarde. Hij kost ook zeventig miljoen, met twaalf miljoen aan bonussen. Plus salaris zit je op 120 miljoen. In een tijd waarin we financieel niet meer zoveel te besteden hebben, moet deze transfer slagen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie