Scherpen na 'dramatische middag': 'Wat vroeg om mezelf af te kraken'

Scherpen na 'dramatische middag': 'Wat vroeg om mezelf af te kraken'

21-08-2022 07:14
49

Kjell Scherpen baalt dat hij zaterdag niet meer kon betekenen voor Vitesse tijdens de harde 0-4 nederlaag tegen sc Heerenveen. De oud-keeper van FC Emmen en Ajax beleefde daardoor weinig plezier aan zijn debuut voor de Arnhemmers.

"Je stelt je een hele andere middag voor. Je gaat er met 0-4 af, dat is dramatisch", reageert Scherpen bij ESPN. "Dat had je niet kunnen bedenken van tevoren. Het is misschien wat vroeg om mezelf af te kraken, maar als je die eerste bal na vijf minuten pakt, geeft dat de ploeg ook een boost. Dat is misschien wel wat de jongens nodig hadden. Daarin kun je misschien naar jezelf kijken. Ik baal dat ik ze dat niet heb kunnen geven."

Scherpen incasseerde op slag van rust een tweede treffer. Amin Sarr was hem te snel af na een diepe bal. "Ik bleef binnen de zestien om eventueel met mijn handen te kunnen reageren", analyseert de 22-jarige keeper. Gertjan Verbeek vond juist dat hij verder uit had moeten komen. "Je zou kunnen zeggen dat je moet doorlopen in de hoop dat je hem eerder raakt dan de spits, maar hij stuitert meer omhoog dan door. Voor hetzelfde geld schop ik hem omver en moet ik er met rood vanaf."

De van Brighton & Hove Albion gehuurde Scherpen kende al met al een weinig succesvolle start in Arnhem, maar hij blijft vol vertrouwen. "Ik wil gewoon weer lekker spelen. Wekelijks, op het hoogste niveau. Dat wil ik samen met Vitesse doen. We hebben nu een valse start gehad, maar ik heb nog steeds alle vertrouwen in de ploeg. We moeten de koppen bij elkaar steken en er alles aan doen om volgende week thuis de drie punten te pakken tegen RKC."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie