'Aursnes heeft transfer te pakken en ontbreekt zondag al bij Feyenoord'

'Aursnes heeft transfer te pakken en ontbreekt zondag al bij Feyenoord'

21-08-2022 10:52 Laatste update: 11:21
214

Fredrik Aursnes ontbreekt zondag bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie. De transfer van de Noorse international naar Benfica is 'honderd procent rond', melden 1908.nl en De Telegraaf.

Daarmee heeft Aursnes vorige week tegen sc Heerenveen zijn laatste wedstrijd voor de Rotterdammers gespeeld. Volgens De Telegraaf ontvangt Feyenoord vijftien miljoen euro voor de 26-jarige controleur. Een jaar geleden kwam hij nog voor 450.000 euro over van Molde FK. Hij groeide uit tot een belangrijke spil in het elftal van coach Arne Slot, dat afgelopen seizoen tot de finale van de Conference League reikte.

Feyenoord zal op zoek gaan naar een vervanger van Aursnes, vertelde Slot eerder al. FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki gold aanvankelijk als topkandidaat. Hij leek te duur te zijn, maar volgens de krant gaan de Rotterdammers toch nog een poging wagen. De Algerijn wil dolgraag naar De Kuip en klopte deze week daarom bij de clubleiding van de Tukkers aan. Twente vroeg eerder nog tien miljoen. Sivert Mannsverk, een twintigjarige landgenoot van Aursnes, is ook in beeld, maar hij is meer een optie voor de toekomst.

Aursnes is na Tyrell Malacia (Manchester United), Luis Sinisterra (Leeds United), Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds), Marcos Senesi (Bournemouth) en huurlingen Cyriel Dessers en Guus Til de volgende steunpilaar die vertrekt bij Feyenoord. Bij Benfica gaat hij samenwerken met Roger Schmidt, die zes punten haalde in de eerste twee competitieduels in Portugal. Bovendien lonkt Champions League-deelname na een 0-2 zege in het eerste play-off-duel met Dinamo Kiev.