'Ik heb kort met Sparta gesproken, maar Excelsior was mijn eerste keuze'

'Ik heb kort met Sparta gesproken, maar Excelsior was mijn eerste keuze'

21-08-2022 12:15
10

Mike van Duinen tekende deze week bij Excelsior, waar zijn broer Niels technisch manager is. De familiebanden hebben géén invloed gehad op de transfer, benadrukken de aanvaller en adviseur technische zaken Mario Been.

Van Duinen speelde bij OFI Kreta, maar had weinig perspectief en besloot uit Griekenland te vertrekken. Excelsior sloeg vervolgens toe. Van Duinen onderhandelde daarbij met zijn broer. "Al is het zijn zus, het maakt mij niet uit", reageert Been bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Ook Van Duinen benadrukt dat de aanwezigheid van zijn broer geen argument is geweest. "Ik heb al eerder bij Excelsior gespeeld. Afgelopen jaar heb ik meegetraind om fit te blijven. Van daaruit is het contact gebleven. Ook vorig jaar is de vraag gekomen of ik wilde blijven, maar toen had ik mijn zinnen op een buitenlands avontuur gezet. Maar het contact liep dus al langer. Langer dan dat mijn broer werkzaam is voor Excelsior."

Naast Excelsior sprak Van Duinen met Sparta, dat ook interesse had. "Ik kan er wel moeilijk over doen, maar ik heb kort met Sparta gesproken. Dat was informatief. We zijn daar verder niet op doorgegaan. Excelsior was voor mij de eerste keuze. Daar kreeg ik een goed gevoel bij. Ik ben blij dat ik nu speler van Excelsior ben."