Hancko in het shirt van zijn vorige club Fiorentina

'Feyenoord bereikt volledig akkoord over dertiende zomerversterking'

'Feyenoord bereikt volledig akkoord over dertiende zomerversterking'

21-08-2022 13:53
151

Feyenoord heeft een '100% akkoord' bereikt met Sparta Praag over de transfer van Dávid Hancko. Dat meldt 1908 zondag. De Slowaakse verdediger wordt in de loop van volgende week in Rotterdam verwacht.

Feyenoord en Sparta Praag bereikten afgelopen vrijdag een principe-akkoord en de onderhandelingen zijn nu afgerond: Hancko stapt komende week op het vliegtuig naar Rotterdam om zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract.

Wedden

Meer odds

Hancko kost naar verluidt ruim zeven miljoen euro. De linksbenige verdediger gaat daarmee tot de duurste spelers in de geschiedenis van Feyenoord behoren. Het record staat sinds enkele weken op naam van Quinten Timber, die voor 7,5 miljoen euro overkwam van FC Utrecht.

"Ik denk inderdaad dat hij bijna binnen is", zei trainer Arne Slot afgelopen vrijdag al over Hancko. De trainer beschrijft hem als een 'fysiek sterke jongen'. "Op basis van wat we van hem gezien hebben, denken we over een versterking te kunnen spreken."

Hancko moet de naar Bournemouth vertrokken Marcos Senesi opvolgen in De Kuip, waar hij wordt gezien als het ontbrekende puzzelstukje. Feyenoord versterkte zich deze zomer al met twaalf spelers en Hancko wordt de dertiende. Ook de Argentijnse middenvelder Ezequiel Bullaude van Godoy Cruz is op komst.