Meijer schiet Club Brugge naar drie punten in België, ultrakorte invalbeurt Lang

21-08-2022 16:00
12

Bjorn Meijer heeft Club Brugge zondag aan de drie punten geholpen tegen KV Kortrijk. Voor ploeggenoot Noa Lang liep de competitiewedstrijd minder goed af: de invaller raakte binnen enkele minuten geblesseerd.

Meijer maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1 voor Club Brugge en dat was ook de eindstand. De negentienjarige linksback, die FC Groningen deze zomer zes miljoen euro opleverde, bekroonde daarmee zijn vierde basisplek in vijf Jupiler Pro League-wedstrijden.

De van FC Barcelona overgekomen Ferran Jutglà opende de score namens Club Brugge en Kortrijk-speler Habib Gueye tekende voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd kwam Kortrijk met tien man te staan door een rode kaart voor Youssef Challouk en werd de tweede treffer van Meijer afgekeurd.

Lang beleefde minder plezier aan de overwinning van Club Brugge. De aanvaller mocht na zeventig minuten invallen, maar verdraaide zijn enkel. In de 74e minuut liet hij zich op het veld vallen en gaf hij aan niet verder te kunnen. De timing van de blessure is beroerd, omdat Lang op een transfer aast.