Penalty Danilo helpt Feyenoord over dode punt tijdens lastige middag bij RKC

21-08-2022 18:40 Laatste update: 18:45
302

Feyenoord heeft zijn tweede overwinning van dit seizoen geboekt. De Rotterdammers hadden moeite om tot kansen te komen bij RKC Waalwijk, maar Danilo maakte twintig minuten voor tijd vanaf de penaltystip het verschil: 0-1.

Bij Feyenoord was Fredrik Aursnes in afwachting van zijn transfer naar Benfica al niet meer van de partij. Quilindschy Hartman was er wel bij: de linksback maakte zijn basisdebuut. De Rotterdammers hadden voor rust veelal de bal, maar deden daar eigenlijk weinig mee in het Mandemakers Stadion. RKC had zijn zaakjes defensief op orde en kreeg na ruim een halfuur zelfs de beste kans. Op aangeven van Bel Hassani kopte Michiel Kramer tegen zijn oude club over.

Aan de andere kant probeerde Hartman het maar eens met een afstandsschot, maar veel meer kreeg Etienne Vaessen voor rust niet te doen. Dat zag ook Feyenoord-trainer Arne Slot, die Patrik Walemark en Jens Toornstra inbracht voor Oussama Idrissi en Orkun Kökcü bij de start van de tweede helft. Dat leek effect te sorteren. De Zweed was meteen gevaarlijk en zette Vaessen aan het werk. Hij viel sowieso goed in, maar na een uur was de RKC-goalie hem nogmaals de baas.

Niet veel later stond Walemark alsnog aan de basis van een cruciaal moment. Thierry Lutonda legde hem neer in het strafschopgebeied en na ingrijpen van de VAR legde scheidsrechter Edwin van de Graaf de bal op de stip. Danilo verzilverde dat buitenkansje, waardoor Feyenoord opgelucht kon ademhalen. Althans, in de slotfase werd het nog wel even spannend. Florian Jozefzoon had zelfs de gelijkmaker op de schoen, maar vanuit een moeilijke hoek kreeg hij de bal niet in het doel.

Feyenoord had daarvoor verzuimd om zelf afstand te nemen via Quinten Timber en debutant Mohamed Taabouni. Desondanks pakt de ploeg van Arne Slot de volle buit in Waalwijk, waardoor het nu zeven punten heeft. RKC blijft steken op twee punten.