PSG produceert zevenklapper tegen Lille, Milan speelt gelijk tegen De Roon en co.

21-08-2022 22:35 Laatste update: 23:00
27

Paris Saint-Germain heeft na twee vijfklappers, zondagavond een zevenklapper genoteerd. Lille OSC werd op de pijnbank gelegd door het supertrio Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé. AC Milan is op bezoek bij Atalanta Bergamo niet verder gekomen dan een gelijkspel.

Lille OSC-Paris Saint-Germain 1-7
PSG heeft geen spaan heel gelaten van Lille. Al na acht seconden was het raak. Mbappé ontsnapte aan de aandacht van de vijandelijke defensie en wipte de bal over doelman Léo Jardim. Nog voor het halfuur verdubbelde Messi de marge en vlak voor rust deed Neymar zijn duit in het zakje, waardoor het complete trio tot scoren was gekomen. Achraf Hakimi bezorgde PSG tussendoor de derde goal van de avond.

De Braziliaan tekende vlak na rust voor zijn tweede van de wedstrijd. Lille deed via Jonathan Bamba iets terug, al maakte Mbappé na 66 minuten het halve dozijn vol. In de slotfase voltooide de Fransman zijn hattrick en maakte hij de zevende voor PSG. Na een 0-5 en een 5-2 overwinning, wint PSG ook zijn derde competitiewedstrijd zeer overtuigend.

Atalanta Bergamo-AC Milan 1-1
Milan heeft de sterke competitiestart geen vervolg kunnen geven. Tegen Atalanta, met Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis, kwam I Rossoneri niet verder dan een remise. De Oekraïener Roeslan Malynovskyj maakte na een klein halfuur de openingstreffer. De thuisploeg had in de tweede helft weinig in te brengen, waardoor de gelijkmaker van Ismaël Bennacer terecht was.

Ondanks meerdere kansen, bleef Milan steken op een gelijkspel. Napoli en Internazionale zijn de enige ploegen die hun eerste twee competitiewedstrijden gewonnen hebben. Milan staat momenteel op de derde plaats in de Serie A