Mourinho reageert op zware blessure Wijnaldum en sneert naar 'uitschot'

Mourinho reageert op zware blessure Wijnaldum en sneert naar 'uitschot'

22-08-2022 12:59
52

José Mourinho heeft via Instagram gereageerd op de scheenbeenbreuk van Georginio Wijnaldum. Het gerucht dat talent Felix Afena-Gyan de 'dader' is, drukt de trainer van AS Roma met duidelijke bewoordingen de kop in.

Wijnaldum brak afgelopen weekend zijn scheenbeen en heeft volgens Italiaanse media - na overleg met de artsen van Paris Saint-Germain en het Nederlands elftal - besloten dat hij zich laat opereren. De middenvelder (31) gaat maandag nog onder het mes en mist hoogstwaarschijnlijk het WK.

'Soms kan voetbal shit zijn', reageert Mourinho. 'In slechts twee weken tijd werd Gini één van ons vanwege zijn menselijke kwaliteiten. Zijn voetbalkwaliteiten kenden we al. Helaas heeft hij bij een zeer ongelukkig moment een ernstige blessure opgelopen, waardoor hij lange tijd niet kan spelen.'

'Maar niet alleen voetbal is soms shit, ook mensen kunnen dat zijn...', vervolgt Mourinho. 'De mensen die de geruchten hebben verspreid dat een topper als Felix Afena-Gyan verantwoordelijk zou zijn voor wat er is gebeurd, zijn uitschot.'

Afena-Gyan zou de blessure hebben veroorzaakt, maar daar klopt volgens Mourinho niets van. "We spelen vanavond voor Roma, Gini én voor Felix", aldus de Portugese manager, die maandagavond met Roma tegen promovendus Cremonese speelt in Stadio Olimpico.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jose Mourinho (@josemourinho)