Hoedemakers mag niet naar FC Utrecht en loopt volgend jaar uit zijn contract

Hoedemakers mag niet naar FC Utrecht en loopt volgend jaar uit zijn contract

22-08-2022 14:08 Laatste update: 14:20
117

Mees Hoedemakers mag van SC Cambuur niet naar FC Utrecht vertrekken. Technisch manager Foeke Booy is duidelijk in gesprek met Voetbal International: de club uit Leeuwarden is er niet om de acute problemen van een competitiegenoot op te lossen.

In de Domstad had Hoedemakers het onevenwichtige middenveld in balans moeten brengen, schreef De Telegraaf zondag. Utrecht-directeur Jordy Zuidam informeerde naar de beschikbaarheid van het 24-jarige jeugdproduct van AZ, die twee keer scoorde tijdens de 4-1 zege op Fortuna Sittard.

Cambuur werkt niet mee. "Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken. Het kan niet zo zijn dat wij een week voor het sluiten van de markt de problemen bij een andere club moeten gaan oplossen", reageert Booy tegenover VI.

Volgens Booy is Hoedemakers teleurgesteld. "Daar heb ik ook begrip voor. Hij had in een eerdere fase zijn ambities kenbaar gemaakt en wij hebben deze zomer vervolgens lange tijd open gestaan voor interesse, alleen is er in die periode niets voorbij gekomen. Nu is daar FC Utrecht, maar zo kort voor sluitingstijd zo’n belangrijke speler verkopen willen wij niet."

Het betekent wel dat de controleur komende zomer uit zijn contract loopt. "De schade van het feit dat hij transfervrij zou kunnen vertrekken is voor ons alleen minder groot dan die van eventuele degradatie. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem."