'One season, so many memories': Feyenoord verkoopt Aursnes aan Benfica

'One season, so many memories': Feyenoord verkoopt Aursnes aan Benfica

24-08-2022 19:52 Laatste update: 20:41
117

Fredrik Aursnes is officieel speler van BenficaO Glorioso heeft de Noor gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Feyenoord ontvangt dertien miljoen euro voor Aursnes. Dit bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot vijftien miljoen euro.

Aursnes heeft voor vijf seizoenen getekend in Portugal. Bij Benfica komt Aursnes voormalig PSV-trainer Roger Schmidt en ex-Ajacied David Neres tegen. De controleur speelde slechts een seizoen bij Feyenoord. Vorige zomer werd hij voor 450.000 euro losgeweekt bij Molde FK. Feyenoord heeft hem een jaar later met flinke winst verkocht. De Rotterdammers hebben een doorverkooppercentage van tien procent bedongen in de deal.

De 26-jarige Aursnes deed afgelopen zondag al niet meer mee bij Feyenoord tegen RKC Waalwijk.  Hij is na Tyrell Malacia (Manchester United), Luis Sinisterra (Leeds United), Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds), Marcos Senesi (Bournemouth) en huurlingen Cyriel Dessers en Guus Til de volgende steunpilaar die Feyenoord na een succesvol seizoen verlaat. Op het middenveld zijn Quinten Timber en Sebastian Szymanski al gehaald om het vertrek van Aursnes op te vangen. Mogelijk gaat de Stadionclub zich door de exit nog roeren op de transfermarkt.

"Feyenoord heeft in korte tijd enorm veel indruk op mij gemaakt", zegt Aursnes op de clubkanalen van Feyenoord. "Ik ben de club, en Frank Arnesen in het bijzonder, dankbaar voor het vertrouwen in mij. Ook wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie, blijvende herinneringen die ik uit Rotterdam met me meeneem bedanken. Ik wens Feyenoord het allerbeste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie