'PSV denkt aan Karlsson: AZ wil transferinkomsten verdubbelen'

'PSV denkt aan Karlsson: AZ wil transferinkomsten verdubbelen'

23-08-2022 09:40
349

PSV ziet in Jesper Karlsson een mogelijke opvolger van Cody Gakpo, maar het zal voor de Zweed wel het eigen transferrecord moeten breken. Volgens De Telegraaf gaat het om een bedrag 'dat richting de twintig miljoen euro gaat'.

Gakpo staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. PSV tilt de onderhandelingen over het cruciale duel met Rangers FC heen, maar moet daarna rekening houden met een vertrek van de 23-jarige linksbuiten. Als de Eindhovenaren hem laten gaan, dan wordt Gakpo wel meteen de grootste uitgaande transfer ooit. De Premier League-grootmacht moet minimaal vijftig miljoen euro op tafel leggen.

Zelf zal PSV dus ook de buidel moeten trekken voor een opvolger. Karlsson is in beeld in het Philips Stadion, maar AZ heeft geen enkele urgentie om te verkopen, weet De Telegraaf. De Alkmaarders ontvingen deze zomer al bijna twintig miljoen euro, met name door het vertrek van Owen Wijndal naar Ajax. De 24-jarige Zweedse linksbuiten zou die inkomsten in één klap moeten verdubbelen.

De duurste aankoop ooit van PSV is nog altijd Mateja Kezman. Voor de Servische oud-spits werd in 2000 omgerekend veertien miljoen euro betaald.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie