'FC Emmen slaat transfervrije slag en haalt Van der Hart terug naar Eredivisie'

'FC Emmen slaat transfervrije slag en haalt Van der Hart terug naar Eredivisie'

23-08-2022 13:30
43

FC Emmen haalt Mickey van der Hart terug naar Nederland. De promovendus nadert een akkoord met de 28-jarige doelman, meldt Voetbal International. Alleen de laatste details worden nog afgehandeld.

Van der Hart is transfervrij sinds hij deze zomer vertok bij Lech Poznan. De Poolse topclub nam hem in 2019 over van PEC Zwolle. Eerder was hij actief in de jeugd van Ajax en speelde hij op huurbasis voor Go Ahead Eagles.

Van der Hart zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn periode bij Lech Poznan. In drie seizoenen kwam hij tot 65 competitieduels, maar in het afgelopen jaar hield een scheurtje in zijn bovenbeen hem lange tijd aan de kant. Toen de 1.88 meter lange sluitpost terugkeerde kreeg Filip Bednarek de voorkeur. Uiteindelijk heroverde Van der Hart zijn plek in de laatste acht duels en kroonde hij zich nog tot landskampioen.

Toch besloot Van der Hart al eerder om zijn aflopende contract niet te verlengen. Bij Emmen moet hij de concurrentie aangaan met Eric Oelschlägel, die eerder deze zomer overkwam van FC Utrecht. De Duitser incasseerde tegen PSV (4-1 verlies), RKC Waalwijk (1-1) en FC Utrecht (3-2 winst) zeven tegengoals.