Vlap ziet kans: 'Maar als we met poep in de broek gaan spelen wordt het moeilijk'

Vlap ziet kans: 'Maar als we met poep in de broek gaan spelen wordt het moeilijk'

23-08-2022 16:24 Laatste update: 17:39
31

Michel Vlap wil dat FC Twente donderdag niet angstig is en met lef speelt thuis tegen Fiorentina. De ploeg van trainer Ron Jans moet die avond een 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen, om zich te kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Conference League.

"Ik denk dat als er 50.000 man mogelijke bezetting was geweest, dat het stadion dan nog vol zou zitten", vertelt Vlap tegenover RTV Oost. Beleving is er genoeg bij de spelers en in de regio, maar de middenvelder wil ook dat zijn team niet bang is voor de Italiaanse tegenstander. "Als je met poep in de broek gaat spelen, dan ga je het gewoon ontzettend moeilijk krijgen. Uiteindelijk vind ik dat wij ontzettend goed kunnen voetballen en dat moeten we dan ook laten zien."

Het eigen spel blijven spelen en niet angstig zijn, dat is volgens Vlap het devies voor donderdag. "Je moet niet op de lange bal gaan spelen en alleen maar ballen wegschieten. Daar speel je hen alleen maar mee in de kaart. Het is een fysieke ploeg, ze kunnen ook wel goed voetballen maar vooral fysiek zijn ze echt ijzersterk. Dus wij moeten het voetballend gaan oplossen en daar hebben we ook de spelers voor."

De oorzaak waarom FC Twente in de heenwedstrijd niet kon overtuigen in de eerste helft is voor Vlap iets duidelijker. "Ik denk dat we een beetje onder de indruk waren van alles. Er stonden daar een aantal grote kerels tussen en we kregen een vroege goal tegen. Dan sluipt er wat paniek in bij ons, maar in de rust hebben we besloten om onze rug te rechten en er vol voor te gaan. Dat heb je denk ik in de tweede helft wel kunnen zien."